8 Ocak 2008 Salı

Avakado Nasıl Yenir?



Slm arkadaşlar yahu cahillik başa bela . Bizim memlekette avakado filan yok . dedim çocuklara avakado alalım da değişik bir meyve yesinler. Aman Allahım meğerse kabugu soyulup meyve yenir gibi yenmiyormuş ... Bende netten baktım benim gibi muzdaripler için iyi bir yazı buldum. NOT: Bu yazıyı okumadan avakado yemeyin :


Avakado Nasıl Yeniyor?

Avokado yeme kılavuzunda, tüketim konusunda 5 farklı yol ele alınıyor.Konya’da bir alışveriş merkezi, çok fazla bilinmeyen avokadonun satışını artırmak amacıyla, avokado satın alanlara, bu meyvenin nasıl yeneceğine ilişkin bilgiler içeren kılavuz veriyor.Konya’da kurulu Afra Alışveriş Merkezi, çok sayıda müşterisinin tropikal avokado meyvesini satın almak istemesi, buna karşın bu meyveyi tüketme konusunda bilgileri olmadığı için almaktan vazgeçtiklerini bildirmeleri üzerine, avokado yeme kılavuzu hazırladı. Hazırladıkları kılavuzu, avokado meyvesini satın alan müşterilerine verdiklerini belirten alışveriş merkezi yetkilileri, bu yolla daha önce çok az miktarda satılan avokadonun satışının bir anda arttığını bildirdiler. Avokadonun tüketimi konusunda 5 farklı yolun ele alındığı kılavuzda şu bilgiler yer alıyor: Avokado ancak yumuşadıktan sonra yenilebilir. Sert iken acıdır. Yumuşayan Avokado’nun kabuğu ince şekilde soyulur. (El veya bıçak ile)
1. Meyva uzunlamasına ortadan kesilir. Ortadaki iri çekirdek çıkarılır. Meyva ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. Arzuya göre biraz taze veya kuru soğan kıyılarak ilave edilir. Maydanoz ve domates ilave edilebilir. Salata gibi yenir. (Not: yağ istemez.) 2.Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir. 3. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur.
4. Mantar sote gibi sote yapılabilir. 5. Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu takdirde tuz, limon, biber ilave edilmez.

2 yorum:

bananemoda dedi ki...

ben bu yorumu okumadan 5 dakika önce yedim .kulağımda kalan bilgilere dayanarak,dikey olarak böldüğüm meyvenin ortasındaki çekirdeği çıkardım önce.sonra içinde açık renkli görünüe kısmı bıçakla kazıdım küçük rende parçaları haline getirdim.bol limon bol tuz...buna rağmen ekşi tadın altından hala avakadonun acılığını hissediyordum.inatla ilk yarısını yedikten sonra netten bilgi almam gerektiğini düşündüm...yanıldığım nokta şuymuş YEDİĞİM AVAKADO OLGUNLAŞMAMIŞ,YUMUŞAMAMIŞ :))

YASARKURU dedi ki...

AVAKADO YUMUŞAYANA KADAR BEKLEYİN YUMUŞAYAN AVAKADOYU İKİYE BÖLÜP ÇEKİRDEĞİNİ ÇIKARDIKTAN SONRA BİR KAŞIK YARDIMIYLA İÇİNİN ETLİ KISMINI BİR TABAĞA ÇIKARI EZİN İÇİNE BİR MİKTAR DOMETES VE BİBER SALÇASI İLAVE EDİN, BİRAZ KİMYON,KARABİBER V.S. BAHARAT EKLEYİN BİRAZ SIVI YAĞ VE TUZ EKELEYİN, BİRAZDA CEVİZ EZEREK EKLEYİN, ÇOK AZ LİMON EKLEYİN YADA YOĞURT EKLEYEBİLİRSİNİZ, MUHTEŞEM BİR LEZZET OLACAKTIR.